Σκούτερ Art Deco

Λάμπουν, διαθέτουν δύο προβολείς και ισάριθμες πόρτες, μοιάζουν σαν να ξέφυγαν από τις σελίδες ενός κόμικ, πρόκειται όμως για…σκούτερ. Decopods ονομάζει ο ιδιόρρυθμος Αμερικανός Ράντι Γκραμπ τις κατασκευές του με ντιζάιν Art-Deco από τη δεκαετία του 30 και με μία μεγάλη δόση από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ο Γκραμπ κατασκευάζει εδώ και χρόνια αυτοκίνητα από γυαλισμένο αλουμίνιο και αστραφτερό χρώμιο με ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία, τώρα όμως επιχειρεί κάτι παρόμοιο και στα δίκυκλα χρησιμοποιώντας ως βάση σκούτερ της Piaggio.

Τα

Decopods κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές. Το μοντέλο Tripod βασίζεται στο τρίκυκλο σκούτερ Piaggio MP3, ενώ το Bipod στο δίτροχο Piaggio Fly 150. Βέβαια δεν διακρίνεται ούτε ίχνος από τα σκούτερ της Piaggio, αφού οι συγκεκριμένες κατασκευές περιβάλλονται πλήρως από λαμαρίνες αλουμινίου σε αεροδυναμικό σχήμα σταγόνας. Η κόλληση των λαμαρινών γίνεται αποκλειστικά με τα χέρια και χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μηχανών. Η μετατροπή από ένα μαζικό σκούτερ σε Decopod διαρκεί περίπου δύο μήνες και το συνολικό βάρος του νέου δίκυκλου είναι μόλις 14 κιλά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο Piaggio. Χάρη μάλιστα στην εξαιρετική αεροδυναμικής τους καταφέρνουν και αντισταθμίζουν εύκολα τα Decopads τα επιπλέον κιλά τους πετυχαίνοντας αξιοπρεπέστατες επιδόσεις. Για παράδειγμα το Tripod πιάνει τα 113 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Ο Ράντι Γκραμπ σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά δώδεκα Decopods, μάλιστα έχει προπωλήσει ήδη τα μισά από αυτά στην τιμή των 18.300 ευρώ το κομμάτι. Τα λεφτά είναι σίγουρα πάρα πολλά για ένα σκούτερ, το οποίο ωστόσο τραβά περισσότερα βλέμματα πάνω του από κάθε Porsche, Ferrari ή Aston Martin.

autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα