Σκουρλέτης: «Έρχονται νέο Μνημόνιο-νέα μέτρα»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με γραπτή του δήλωση, ο Πάνος Σκουρλέτης επικαλείται τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ότι αυτές συνιστούν «κατηγορηματική δήλωση εκ μέρους του πως δεν επίκειται κούρεμα του ελληνικού χρέους και πως ένα νέο μνημόνιο είναι στα σκαριά, συνοδευόμενο, όπως πάντα, με νέα

μέτρα».

«Όλες οι προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού πως πλησιάζουμε στην έξοδο από το βαθύ τούνελ της ύφεσης ηχούν ως ανέκδοτο», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με «στρατηγική των απανωτών πακέτων βοήθειας», το μόνο που επιτυγχάνει είναι να «ισοπεδώνει την κοινωνία, να διαλύει την οικονομία». Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα πακέτα «δεν επιτυγχάνουν ούτε τους διακηρυγμένους στόχους τους».

«Κερδοσκοπία»

Συν τοις άλλοις, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προέβη και σε καταγγελίες, βάσει των οποίων οι δανειστές κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας. Ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε, συγκεκριμένα, ότι «αυτή η πολιτική που σπρώχνει καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες, μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους στην κοινωνική χωματερή, αποδίδει, όπως φαίνεται, δεκάδες δισεκατομμύρια για τις τράπεζες των δανειστών μας». «Κορυφαίο παράδειγμα η αποπληρωμή του τελευταίου ομολόγου που κατείχε η ΕΚΤ στο ακέραιο αξίας 2 δισ. ευρώ, ενώ είχε αγοραστεί στη δευτερογενή αγορά μόνο 500.000 ευρώ. Με δύο λόγια, κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας σε όλο της το μεγαλείο», κατέληξε ο πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα