«Σκληρό ροκ» και από το ΠΑΣΟΚ

Τον τόνο, θα δώσουν δύο κρίσιμες συναντήσεις. Η πρώτη, στις δυόμιση μετά το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Ιπποκράτους για συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Λίγες ώρες αργότερα, στις έξι το απόγευμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη σύσκεψη αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου…

Οι προθέσεις του είναι γνωστές. Θεωρεί εκ

των ων ουκ άνευ, την έλευση του νομοσχεδίου στη Βουλή και απορρίπτει κατηγορηματικά τις διαρροές της ΝΔ ότι αρκεί η υφιστάμενη νομοθεσία. Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο, μίλησε για «πολύμηνη καθυστέρηση» και χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτες και αλαζονικές» τις τοποθετήσεις που προκαταλαμβάνουν τη Βουλή. Αναφέρθηκε στον «συμβολισμό» της νομοθετικής πράξης της Βουλής και θύμισε πως το 1979 (οπότε και θεσπίστηκε ο υπάρχον νόμος για το θέμα) δεν είχαμε τη Χρυσή Αυγή με «τέτοια θρασεία συμπεριφορά στη Βουλή», ούτε οπλοφορούντες βουλευτές, ούτε υποκατάσταση της Αστυνομίας και έλεγχο ταυτοτήτων έξω από λαϊκές αγορές, ούτε εφόδους σε Νοσοκομεία και συλλήψεις αποκλειστικών νοσοκόμων, ούτε αιμοδοσία μόνο για Έλληνες (…). «Ασφάλεια θα προσφέρουν οι θεσμοί της Δημοκρατίας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες, όχι οι αυτόκλητοι τραμπούκοι», είπε.

Στην πραγματικότητα, το θέμα έχει απασχολήσει ουκ ολίγες συσκέψεις στην Ιπποκράτους και οι αποφάσεις συγκλίνουν πάντα στην αναγκαιότητα της ψήφισης του νομοσχεδίου. Πέραν τούτου, το ζήτημα προσφέρεται για τη θέσπιση διαχωριστικών γραμμών μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος ακόμα και να συγκρουστεί με τον μεγαλύτερο εταίρο της τρικομματικής κυβέρνησης, κάτι που φάνηκε και από την ομιλία του το Σάββατο. Εφόσον δε, αποσπάσει και την δέσμευση του Αντώνη Ρουπακιώτη ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους (κάτι που φέρεται αποφασισμένος να κάνει, φτάνοντας ακόμα και ως την παραίτηση από τη θέση του υπουργού) και έχοντας στο πλευρό του επί του συγκεκριμένου και τη ΔΗΜΑΡ, τα πράγματα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα είναι ακόμα πιο εύκολα. Και η πίεση προς τον Αντώνη Σαμαρά, μεγαλύτερη. Όσο για το αποτέλεσμα, …Κυριακή, κοντή γιορτή!

Keywords
Τυχαία Θέματα