Και από τα ΚΕΠ οι βεβαιώσεις

Την διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους κατά 4 εκατομμύρια ευρώ επικαλείται το υπ. εργασίας για την υποχρεωτικά διαδικτυακή έκδοση των βεβαιώσεων συντάξεων για ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος TAXIS.

Ωστόσο όπως προαναγγέλλει, τις πρώτες ημέρες του

Ιουνίου, με συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι των τριών ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τις διευκρινίσεις σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τους τόκους των καταθέσεων και τις βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εν μέσω των προβλημάτων που φέρνει η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φέτος για όλους, ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία, που λήγει στις 30 Ιουνίου, άφησε μέσω του Αθήνα 9.84 ο γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας πάντως πως θα είναι μία και οριστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα