Σήμερα το άνοιγμα Τσίπρα στους «καραμανλικούς»

09:10 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθύνει σήμερα χαιρετισμό σε εκδήλωση («Κωνσταντίνος Καραμανλής: Δημοκρατία τότε και τώρα») που διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του προέδρου του, Πέτρου Μολυβιάτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής «με τις απόψεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», όπως τονίζουν συνεργάτες του, ενώ αναμένεται να αφήσει -με ήπιο τρόπο- και αιχμές κατά του

Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου, ήδη τις τελευταίες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «πολιτική μετάλλαξη» της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, αν και θα αναφερθεί στην προσφορά του ιδρυτή της ΝΔ στην εμπέδωση της Δημοκρατίας, αναμένεται να διαχωρίσει τις δύο περιόδους του «καραμανλισμού» και θα επιφυλάξει θετικά λόγια μόνο για τον Καραμανλή της Μεταπολίτευσης.

«Να τους κερδίσουμε»

Τους στόχους της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση εις μνήμην του Κωνσταντίνου Καραμανλή περιέγραψε χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας επικαλέστηκε λόγους «πολιτικού πολιτισμού», ενώ αναφέρθηκε και στο ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα, όπως είπε. «Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα τα οποία πρέπει να είναι καθαρά. Υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικού πολιτισμού. Δηλαδή, σε καλούν, εκτιμάς και νομίζω ότι πηγαίνεις. Αλλά υπάρχει και το ουσιαστικό ζήτημα. Ο Αλέξης Τσίπρα προσέρχεται σε αυτή την εκδήλωση με τις θέσεις της Αριστεράς. Και εμάς μας ενδιαφέρει ακόμα και άνθρωποι, πολίτες που ακόμα επιλέγουν τη Ν.Δ. στην πολιτική τους τοποθέτηση, να ακούσουν τις θέσεις της Αριστεράς και θέλουμε, να τους κερδίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας, που ιχνογράφησε και τις αιχμές που αναμένεται να αφήσει κατά του Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Με αυτή την έννοια θα πούμε κιόλας ότι η σημερινή ακραίων δεξιών χαρακτηριστικών κυβέρνηση έχει μεταλλάξει τουλάχιστον τη δεύτερη περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος είδε ότι η πρώτη περίοδος που υπηρέτησε το μετεμφυλιακό κράτος δεν μπορεί να αντιστοιχηθεί με μια περίοδο που είχε ανάγκη κάποια δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Εμείς θέλαμε και τότε και τώρα όλα αυτά να βαθύνουν ακόμα περισσότερο», κατέληξε ο Γραμματέας του ΣΥΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα