Σόρος: «Δεν χρηματοδότησα το ταξίδι Τσίπρα»

08:12 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο λόγος για το δημοσίευμα που ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετείχε σε εκδήλωση που είχε χρηματοδοτήσει το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη.
Το think tank του Σόρος, λοιπόν, με δήλωση του διευθυντή επικοινωνίας, αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα tvxs.gr, διέψευσε

πως έχει οιαδήποτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Το ΙΝΕΤ (ίδρυμα Σόρος) δεν πλήρωσε οτιδήποτε για αυτήν την εκδήλωση ή την επίσκεψη των προσκεκλημένων και δεν διατηρεί τους παραμικρούς δεσμούς με το ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο διευθυντής επικοινωνίας ο Eric J. Weiner., που περιέγραψε την εμπλοκή του ιδρύματος στην εκδήλωση του Κολούμπια ως εξής: «Η ομάδα φοιτητών μας διατηρεί στενούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Κατ’ επέκταση, το INET ήταν ένας από τους πολλούς σπόνσορες ενός πάνελ συζήτησης το οποίο φιλοξενήθηκε από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο με προεξέχοντα το ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, απλώς ένας οικονομολόγος ο οποίος συνδέεται με το INET βρισκόταν στο πάνελ μαζί με καθηγητές από τα πανεπιστήμια του Μιζούρι και του Κολούμπια».
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής των ερευνητικών προγραμμάτων του εν λόγω think tank, Thomas Ferguson απέστειλε επιστολή στη WirtscaftsWoche, με την οποία επισημαίνει ότι όλα τα έξοδα μεταφοράς του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ανέλαβε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και πως το ινστιτούτο δεν έχει καμία σχέση με την Κουμουνδούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα