ΣΦΑΓΗ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Με σφαγείο,ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, μοιάζουν οι κρίσεις που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία και συνεχίζονται.

Υποστράτηγοι,Ταξίαρχοι και Αστυνομικοί Διευθυντές καρατομήθηκαν με μοναδικό κριτήριο τα… κοινωνικά τους φρονήματα. Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν δεν κρίθηκαν για τις ικανότητές τους,τις γνώσεις τους και την αποτελεσματική τους δουλειά αλλά για το ότι δεν ανήκουν στο γαλάζιο στρατόπεδο.Τι κι αν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωνε ακόμη και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στην επίσκεψή

του στην Κατεχάκη ότι στις κρίσεις θα υπάρξει αξιοκρατία και αξιοσύνη. Ορισμένες εξόφθαλμες περιπτώσεις Αξιωματικών αποδεικνύουν το τι πραγματικά μέτρησε. Χαρτάκια με ονόματα πήγαν κι ήρθαν από το γραφείο του Δένδια σε αυτό του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.  ο οποίος είναι ακόμη ένας αρχηγός που απλώς περιορίζεται σε ρόλο διεκπεραιωτή.

Περίπτωση πρώτη,αυτή του Αττικάρχη Γιάννη Λιούκα.Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αποστρατεύεται ενας Αττικάρχης και μάλιστα «τσιμπητός» απο την επετηρίδα.Και αυτό έγινε όπως φαίνεται για να εξυπηρετηθεί ο μέχρι πρότινος Διοικητής Ασφάλειας Γιάννης Δικόπουλος -του στενού περιβάλλοντος, όπως λένε οι «κακές γλώσσες» της ΕΛ.ΑΣ, του Αντώνη Σαμαρά- ο οποίος έγινε Αττικάρχης.Ο Γ. Λιούκας φέρεται να ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ

Περίπτωση δεύτερη, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου,Υποστράτηγος Μανώλης Κατριαδάκης. Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανένας άλλος το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης,έχοντας οργανώσει και λειτουργήσει από την αρχή το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να αποκαταστήσει τις σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τους θεσμικούς παράγοντες που ασχολούνται με το ζήτημα,όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Μετατίθεται στην Κομοτηνή με άγνωστο αντικείμενο απασχόλησης.

Από την θέση του απομακρύνεται όπως φαίνεται και ο πρώην υπασπιστής του Χρήστου Παπουτσή, Ταξίαρχος Νίκος Μάρκου επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας που στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.Την αποστρατεία «είδε» ο πρώην υπασπιστής του Μανώλη Όθωνα Ταξίαρχος Γ. Βρέντζος και δεκάδες άλλοι αξιωματικοί που φέρονται να πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, λες και αυτό αποτελεί μειονέκτημα, παρότι -και εδώ είναι το παράδοξο- συμμετέχει στην κυβέρνηση. Το αξιοσημείωτο είναι πως όλους αυτούς τους Αξιωματικούς τους υπερασπίστηκε πριν γίνουν οι κρίσεις, μόνον η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Αναζητήσεις
εμμανουηλ κατριαδακης
Τυχαία Θέματα