ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική έχουν προγραμματιστεί γι΄αυτή την εβδομάδα και  μέσα στο κατακαλόκαιρο. Η πρώτη κινητοποίηση οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ και η δεύτερη από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας.

Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή και

θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας να αντιταχθούν στην υπερφορολόγηση «των πενιχρών εισοδημάτων τους, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητά, επίσης, «να καταργηθούν τα χαράτσια, να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και να γίνει ρύθμιση για τα υπόλοιπα», καθώς και «να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο»

Αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου,  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις έχει προγραμματίσει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις διαμαρτύρονται για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, από τους οποίους καλύπτονταν οι λειτουργικές δαπάνες των συνδικαλιστικών φορέων και η μισθοδοσία των εργαζομένων σε αυτές.

Οι εργαζόμενοι στους συνδικαλιστικούς φορείς, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες, ζητούν την άμεση σύσταση του Νέου Φορέα Κοινωνικών Παροχών και υποστηρίζουν ότι «η συνέχιση των κοινωνικών πολιτικών αλλά και η απρόσκοπτη λειτουργία των συνδικάτων δεν αποτελεί απλά αίτημα, αλλά επιτακτική ανάγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα