Σε ύφεση οι φωτιές σε Ρόδο και Κρήτη

Για δεύτερη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στρατός και εθελοντές έδωσαν μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο και κατάφεραν τις πρώτες πρωινές ώρες να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.

Αν και η πυρκαγιά που κατέκαψε περίπου 50.000 στρέμματα και ένα σπίτι στο χωριό Ίστριος, δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, βρίσκεται σε ύφεση και αυτή την ώρα υπάρχουν μικρές εστίες πάνω στις ήδη καμένες περιοχές.

Τα μεγάλα μέτωπα ήταν τρία. Το πρώτο και το πιο επικίνδυνο ήταν αυτό περιμετρικά του Βατίου. Το δεύτερο κατευθύνθηκε

από το χωριό Προφύλια προς τον Άγιο Ισίδωρο, ενώ το τρίτο προς την περιοχή Μεσαναγρού καίγοντας σε χαράδρες χαμηλή βλάστηση και θάμνους.

Στο νησί μετά και τις ενισχύσεις που έχουν έρθει από άλλες περιοχές της επικράτειας, βρίσκονται και επιχειρούν 76 πυροσβέστες, 143 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 70 στρατιώτες, 70 εθελοντές, 28 οχήματα ενώ μέχρι να πέσει το φως της ημέρας ρίψεις νερού επιχειρούσαν 4 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δύο Σινούκ.

Δύσκολη ήταν η νύχτα και στην Κρήτη καθώς υπήρχαν αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε δύσβατη περιοχή όπου και επιχειρούσαν ακατάπαυστα τα πεζοπόρα τμήματα. Η φωτιά, που βρίσκεται πλέον σε ύφεση, έκαψε θερμοκήπια και καλλιέργειες, ενώ οι φλόγες απείλησαν και σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα