Μεγαλοκαρχαρίες- φοροφυγάδες στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγω για εντυπωσιακά ευρήματα και όπως όλα δείχνουν οι υποθέσεις αυτές θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές. Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν πράξη τις συστάσεις της τρόικας η οποία στην τελευταία της έκθεση ζητά από τον ελεγκτικό μηχανισμό να μην ασχολείται με τις μικρές υποθέσεις φορολογουμένων και την προτρέπει να τις αφήσει να παραγραφούν. Αντίθετα, ζητεί να δοθεί έμφαση σε υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου όπου υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

Συγκεκριμένα η τρόικα

συστήνει στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να επικεντρώσει το ελεγκτικό ενδιαφέρον σε πλούσιους και επώνυμους φορολογουμένους με εξονυχιστικούς ελέγχους με «πόθεν έσχες» και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών (από την 1η Αυγούστου) για εντοπισμό περιπτώσεων παράνομου πλουτισμού, διακίνησης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Αύγουστο θα ανακοινωθούν δύο υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από γνωστούς επιχειρηματίες. Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι εκτός από τις μεγάλες υποθέσεις που ασχολείται αυτό το διάστημα ο ελεγκτικός μηχανισμός τις προηγούμενες μέρες εστάλη μήνυμα τόσο στον πολιτικό όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο, ότι πλέον δεν περνούν οι απειλές, ούτε οι μεσολαβητές.

Το μήνυμα εστάλη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε η φορολογική διοίκηση από πολύ μεγάλο επιχειρηματία προκειμένου να μειωθεί το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί. Ο δεύτερος δεν είναι επιχειρηματίας αναφέρει το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χωρίς να θέλει να δώσει στοιχεία για το χώρο που δραστηριοποιείται. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση τα τηλέφωνα και οι προσπάθειες «σβησίματος» των προστίμων έπεσαν στο κενό.

Keywords
Τυχαία Θέματα