Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κουτσούμπα-Ιερώνυμου

«Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Αρχιεπίσκοπο, ανταλλάξαμε σκέψεις για τις εξελίξεις και την κατάσταση στη χώρα μας, την κρίση που βιώνει ο λαός μας, την φτώχεια, την ανεργία και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία και ταυτόχρονα είδαμε την κατάσταση στην περιοχή, ενημερώσαμε τον Αρχιεπίσκοπο για την ανησυχία του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στην Συρία, τους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής και βεβαίως επισημάναμε την αναγκαιότητα ο λαός μας να επαγρυπνεί

γύρω απ’ αυτές τις εξελίξεις» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Συμπλήρωσε πως είναι διακριτοί οι ρόλοι της Εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων και τόνισε πως το ΚΚΕσυνεχίσει να παλεύει για το καλό και το δίκαιο του λαού, ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

«Είναι μια ευχάριστη μέρα για ένα πρωτόγνωρο γεγονός με την επίσκεψη του γγ του ΚΚΕ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας και αυτός τη διάκριση εκκλησίας και πολιτικών κομμάτων, εστιάζοντας ειδικότερα στο στοιχείο της ιδεολογίας. «Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, είναι πράξις, είναι βίωμα, που σημαίνει ότι κάθε στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να ανοιγόμαστε στον άλλον άνθρωπο που έχει ανάγκη και βρίσκεται σε δυσκολία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιερώνυμος, συμπληρώνοντας ότι «υπήρξε και ο τονισμός των αναγκών των συνανθρώπων μας, όπως είναι η ανεργία, η φτώχεια, ο σωρός των προβλημάτων που υπάρχουν και η υποχρέωση που έχουμε, καθένας από την δική του σκοπιά, να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια».

Οι δυο άντρες είχαν συζητήσεις και για τις εξελίξεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, οι οποίες επιδρούν και στην Ελλάδα, ενώ ο αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του έδειξε να ανησυχεί για την τύχη των χριστιανών στην περιοχή. «Ήταν μια συζήτηση επί γενικών θεμάτων και πιστεύω ότι θα δοθεί πάλι ευκαιρία να πούμε κάτι βαθύτερο ή ουσιαστικότερο» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα