Σε ποια υπουργεία προσλαμβάνονται 1.300 υπάλληλοι

Την πρόσληψη 1.500 πτυχιούχων εκ των οποίων οι 203 έχουν ήδη τοποθετηθεί που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2006 μέχρι σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ κ.Δημήτρη Χαρίτου όπου ανακοίνωσε την εκκίνηση της διαδικασίας για την πρόσληψη 791 ατόμων από τους επιτυχόντες

Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Οι 791 επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς με βάση τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί για την κάλυψη αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό. Συνολικά θα προσληφθούν σε θέσεις μόνιμου προσωπικού 514 επιτυχόντες που κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο και 54 τεχνολογικής εκπαίδευσης στον κλάδο διοικητικού – οικονομικού, 151 μηχανικοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και 10 απόφοιτοι ΤΕΙ καθώς και 62 διοριστέοι διαφόρων ειδικοτήτων. Για την τοποθέτησή τους θα δημοσιευτεί «κλειστή» προκήρυξη προκειμένου να επανακαταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και να επιλεγούν για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Άλλοι 500 στην τοπική αυτοδιοίκηση από τον Σεπτέμβριο

Επιπλέον 500 νέες προσλήψεις πτυχιούχων στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προγραμματίζει για το φθινόπωρο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους. Οι διορισμοί θα γίνουν με την διαδικασία του «κλειστού διαγωνισμού» για συγκεκριμένες θέσεις όπου οι υποψήφιοι θα κριθούν εάν καλύπτουν τα κριτήρια της προκήρυξης. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το υπουργείο θα αναμένει τα αποτελέσματα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας που θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες των δήμων. Με βάση τα νέα δεδομένα θα προκηρυχτούν οι νέες θέσεις στις οποίες αναμένεται να τοποθετηθεί το σύνολο των αδιόριστων πτυχιούχων σε δήμους και περιφέρειες.

Κατανομή 203 επιτυχόντων σε υπουργεία

Ήδη έχουν κατανεμηθεί 203 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς :

25 στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην κεντρική κεντρική υπηρεσία και στους εποπτευόμενους φορείς

49 στο υπουργείο Εργασίας

15 στο υπουργείο Πολιτισμού

39 στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

16 στο υπουργείο Ναυτιλίας

46 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

6 στο υπουργείο Περιβάλλοντος και 7 στο ΑΣΕΠ

Με την προοπτική να προσληφθούν ακόμα 500 διοριστέοι πτυχιούχοι στην τοπική αυτοδιοίκηση το φθινόπωρο, ουσιαστικά τακτοποιούνται στο σύνολό τους οι 1.500 επιτυχόντες προσοντούχοι υπάλληλοι που είχαν πετύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2006 μέχρι και πρόσφατα.

Μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του συλλόγου των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ δήλωσε ότι «το Υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι οι περιορισμένες προσλήψεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το 2014, θα γίνουν με προγραμματισμό και δίνοντας πάντα προτεραιότητα σε επιτυχόντες αδιόριστους υπαλλήλους από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ». Τόνισε ότι με την συγκεκριμένη απόφαση «προχωρούμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας δίνοντας την τελική έγκριση για την πρόσληψη 791 επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ» και ξεκαθάρισε ότι η κεντρική άποψη του υπουργείου παραμένει σταθερή πως «σε κάθε καινούργια πρόσληψη που θα γίνεται στο δημόσιο, προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν επιτυχόντες από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ στο βαθμό βέβαια που πληρούνε τα κριτήρια και τις απαιτήσεις των θέσεων οι οποίες προκηρύσσονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα