ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

17:50 2/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Γιατί είναι το 68% των Γάλλων απαισιόδοξο; Μα γιατί η ανεργία έχει χτυπήσει 3 εκατ. πολίτες.

 Σε αυτή την διαπίστωση προχώρησε και ο Υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ρ/σ Radio J είπε χαρακτηριστικά: «Την επόμενη χρονιά ποιό θα είναι το ποσοστό της ανεργίας; Κανείς δεν ξέρει. Τα 3 εκατομμύρια τα έχουμε ήδη φτάσει. Οι αριθμοί που σχολιάζετε, οι οποίοι αποτελούν τα στοιχεία του Ιουλίου, έχουν σήμερα ξεπεραστεί, βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο. Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθούμε για το 10% της ανεργίας. Αυτό το

έχουμε ήδη φτάσει».

Σημειωτέον ότι ο αριθμός των ανέργων στην Γαλλία είχε αυξηθεί τον Ιούλιο κατά 41.300 ανθρώπους. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος του αριθμού των ανέργων που σημειώνεται στη χώρα εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια. Η ανεργία τον Ιούλιο αυξήθηκε για 15ο συνεχόμενο μήνα και έφτασε τα 2,987 εκατομμύρια ανθρώπους.

Έτσι, ο Μισέλ Σαπέν διερωτήθηκε: «Το ερώτημα είναι: θα αυξηθεί ακόμη πολύ;», για να απαντήσει: «Ναι, θα αυξηθεί». Έκρινε, όμως, ότι αυτό μπορεί να αντιστραφεί, αλλά όπως υπογράμμισε… «Αυτό εξαρτάται από τις οικονομικές αποφάσεις, τις ευρωπαϊκές αποφάσεις». Προσδιόρισε δε ότι «χρειάζεται ανάπτυξη για να μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και έτσι να καταπολεμήσουμε πραγματικά την ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα