Σε εξέλιξη η διάσκεψη για την ανεργία των νέων

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο Παρίσι, συνοδεύεται από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα και συμμετείχε το πρωί στο πρώτο μέρος της διάσκεψης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Είκοσι τέσσερις ηγέτες, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, απάντησαν στην πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ και βρίσκονται σήμερα στο Παρίσι. Μεταξύ των απόντων είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στόχος της σημερινής διάσκεψης

είναι ο συντονισμός των κρατών μελών για την όσο πιο αποτελεσματική, άμεση, απορρόφηση των κεφαλαίων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και αυτό μέσα στην ερχόμενη διετία 2014- 2015. Κατά τις εκτιμήσεις της γαλλικής Προεδρίας τα κεφάλαια αυτό θα μπορούσαν να φθάσουν συνολικά τα 40- 45 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του περασμένου Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 5,5 εκατ. ανέργους κάτω των 25 ετών, εκ των οποίων 3,5 εκατ. στις χώρες της ευρωζώνης.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην ευρωζώνη είναι 24,1% με την Ελλάδα και την Ισπανία να έχουν τα πρωτεία, καθώς και οι δύο ξεπερνούν το όριο του 55% (Ελλάδα 57,3 Ισπανία 56,5).

Keywords
Τυχαία Θέματα