Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι – Εξετάζουν το σεισμό της Δευτέρας ως δεύτερο σεισμό

13:31 5/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με την κ. Σαχπάζη, μετά τον πρώτο σεισμό στην περιοχή έχουν ακολουθήσει 1.000 δονήσεις πάνω από 2 Ρίχτερ και μερικές χιλιάδες με μέγεθος μικρότερο των 2 Ρίχτερ.

«Οι δύο πολύ κοντινοί σεισμοί που έχουμε μας κάνουν να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Εξήγησε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να συμπληρωθεί η σεισμική ακολουθία από μετασεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους από αυτόν των 4,3 Ρίχτερ που έγινε χθες το βράδυ.

Τρομολαγνικό

κλίμα

Τον τρόμο στους κατοίκους της Κεφαλονιάς εξακολουθεί να καλλιεργεί η περιρρέουσα φημολογία περί νέου μεγάλου σεισμού ή μετασεισμού. Οι δηλώσεις των σεισμολόγων επιτείνουν τον φόβο των κατοίκων της Κεφαλονιάς, που με μεγάλη δυσκολία επιδιώκουν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς και την κακοκαιρία που επικρατεί στο νησί.

Σε αυτό το κλίμα, ήρθε να προστεθεί σήμερα το πρωί και σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο κ. Τσελέντης εκτίμησε ότι σήμερα ή αύριο θα σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός.

Μιλώντας στο Hot Doc Radio, ο ίδιος σεισμολόγος, προσπάθησε να «μαζέψει» τα όσα είχε πει, και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, στρέφοντας τα «πυρά» του κατά των συναδέλφων του που το πρωί υποστήριζαν πως ενεργοποιήθηκε άλλο ρήγμα.

Έτσι, υποστήριξε πως το επίκεντρο του σεισμού καταγράφεται στο ίδιο ρήγμα με το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδα, και σημείωσε ότι επρόκειτο για αναμενόμενο μετασεισμό, ο οποίος θα έχει τη δική του σεισμική ακολουθία και μπορεί να δώσει και μετασεισμό μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, ενώ ανέφερε πως η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Μάλιστα, ο σεισμολόγος υποστήριξε ότι οι γεωτρήσεις για πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες στην περιοχή θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα αν γίνονταν σε ενεργό ρήγμα, και ζήτησε να γίνει περιβαλλοντική μελέτη πριν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, ώστε να μην αγνοηθεί ο παράγοντας αυτός.

Keywords
Τυχαία Θέματα