Σε απεργία πείνας 100 κρατούμενοι

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται από την Δευτέρα για την παρουσία μιας ειδικής μονάδας καταστολής ταραχών της αστυνομίας —με στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση και μεθόδους— στη φυλακή αυτή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου των σωφρονιστικών υπαλλήλων.Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι υφίστανται κακομεταχείριση από τους φύλακες.

Οι συμπλοκές και οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες στη φυλακή Πεντρίνιας στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 60 φυλακισμένους κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η εφημερίδα Folha de São Paulo δημοσίευσε στον ιστότοπό της ένα

βίντεο διάρκειας 2΄ στο οποίο απεικονίζονται κρατούμενοι να πανηγυρίζουν για τους θανάτους τριών συγκρατούμενών τους που είχαν αποκεφαλιστεί στην διάρκεια μιας συμπλοκής τον Δεκέμβριο.

Οι φυλακές της Βραζιλίας έχουν ονομαστική χωρητικότητα 306.497 κρατουμένων, αλλά σε αυτές ήταν έγκλειστοι 514.582 στα τέλη του 2011. Διάφορα έργα επέκτασης της χωρητικότητας των φυλακών που θεωρητικά θα επιλύσουν το πρόβλημα προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα