Σε 4,5 χρόνια καταδικάστηκε ο Ψωμιάδης

Το δικαστήριο τον καταδίκασε συνολικά σε 4 χρόνια και 6 μήνες φυλακή καθώς και 35.000 ευρώ, αποφασίζοντας η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η καταδίκη του Ψωμιάδη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και της δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση για τους Αγώνες Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας, ενώ κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες διεύθυνσης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη

δραστηριότητα.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ως εξής Θ. Μητρόπουλος 3 χρόνια 30.000 ευρώ, Κ.Ριαβόγλου 4 χρόνια και 6 μήνες και 40.000 ευρώ, οι Π. Αμανατίδης και Δ.Κωτούλας από 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Μετά την απόφαση ο Μ. Ψωμιάδης δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση. Ο εγκληματίας Ψωμιάδης δικαιώθηκε από την εγκληματική οργάνωση. Και αυτή η ποινή θα πέσει στο εφετείο. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά» Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του και για την αθώωση του γιου του.

Νωρίτερα από το δικαστήριο κρίθηκαν αθώοι -λόγω αμφιβολιών- οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους. Πρόκειται για τους Σταύρο Ψωμιάδη, Γιώργο Χριστοβασίλη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη και Γιάννη Παπακώστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα