ΣΔΟΕ: 54.000 ΕΛΛΗΝΕΣ «ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ» ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 22 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Στο… μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνουν 54.000 Έλληνες, οι οποίοι «φυγάδευσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού 22 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

Εν μέσω κρίσης δηλαδή, και υπό την απειλή της επιστροφής στη δραχμή, οι έχοντες θέλησαν να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους.

Πρόκειται για τον μακρύ κατάλογο που περιέχει τα ονόματα και τα οικονομικά στοιχεία των οποίων

θα διασταυρωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», θα ελέγξει πρώτα 3.000 περιπτώσεις, οι έστειλαν εμβάσματα άνω του 1 εκατ. ευρώ, λόγω του μεγάλου αριθμού των ελεγχομένων. Υπάρχουν δε περιπτώσεις που τα ποσά ξεπερνούν τα 6 – 7 εκατ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο οι 3.000 αυτοί μεγαλοκαταθέτες φορολογούμενοι μετέφεραν εμβάσματα 2,5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο και το συνολικό ποσό που διακίνησαν ανέρχεται στα 7,5 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα περιλαμβάνει τον εξονυχιστικό έλεγχο και τη διασταύρωση των εισοδημάτων που έχουν δηλώσει για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα αυτά προέρχεται από αδήλωτα έσοδα ή παράνομες δραστηριότητες. Στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος περιουσιακών στοιχείων.

Οι διασταυρώσεις θα γίνουν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, όπου θα ελέγχεται ο λόγος του εισοδήματος προς τα εμβάσματα που πήγαν στο εξωτερικό από το ίδιο φυσικό πρόσωπο.

Στην περίπτωση που τα εμβάσματα ξεπερνούν κατά πολύ τα δηλωθέντα εισοδήματα του καταθέτη, το ΣΔΟΕ θα δεσμεύει άμεσα τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και θα επιβάλλει πρόστιμα.

Πάντως με βάση τις προθέσεις της κυβέρνησης θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση.

Κύμα φυγής από την Ελβετία των φοροφυγάδων

Πάντως και οι πλούσιοι δεν μένουν με… δεμένα χέρια, αλλά αποσύρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις ελβετικές τράπεζες σε άλλες χώρες, λόγω των επικείμενων φοροσυμφωνιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα επόμενα χρόνια θα… εγκαταλείψουν την Ελβετία 25 δισ. ευρώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα