ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

21:50 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σχέδιο για την έκδοση ευρωομολόγου ετοιμάζουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών με αποκλειστικό σκοπό την διάσωση του ευρώ ετοιμάζουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Όπως δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» το σχέδιο έχει σκοπό να μην παράγουν τα κράτη νέα χρέη. Το επιμελούνται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρόεδρος

της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Στο πλαίσιο της θέσπισης της πραγματικής ένωσης των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών πολιτικών , οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει στη διάθεσή της θα πρέπει να γνωστοποιεί τις ανάγκες της στην ομάδα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θα αποφασίζει τότε αν τα αιτήματά της είναι δικαιολογημένα και σε ποιο ύψος. Στη συνέχεια, θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτούνται τα νέα αυτά χρέη.

Σε επίπεδο συντονισμού, αυτής της διαδικασίας θα προεδρεύει κάποιος από τους Ευρωπαίους Υπουργούς Οικονομικών, ο οποίος θα διευθύνει την ομάδα των υπουργών, η οποία θα ελέγχεται από ένα νέο ευρωπαϊκό όργανο, στο οποίο θα έχουν έδρα εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα