«Σχέδιο γερμανοποίησης της Ε.Ε.» καταγγέλλει ο Τσίπρας

17:27 5/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Γερμανία πως εφαρμόζει σχέδιο «γερμανοποίησης της Ευρώπης με μόνιμη λιτότητα για την Ελλάδα και εποικισμό της Νότιας Ευρώπης», ενώ κατηγορεί το Βερολίνο πως «επιχειρεί να δημιουργήσει μία ειδική οικονομική ζώνη στην περιφέρεια της Ευρώπης».

Παράλληλα, επιμένει ότι η απειλή των δανειστών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ «ήταν ένας

εκβιασμός», προσθέτοντας πως «οι Ευρωπαίοι ηγέτες διάλεξαν τους Έλληνες πολιτικούς που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, δηλαδή Σαμαρά και Βενιζέλο, και επέβαλαν τον Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών». «Ο Στουρνάρας ήταν από την αρχή μια επιλογή του Βερολίνου. Δέχεται τις διαταγές του Σόιμπλε», τονίζει στην γαλλική εφημερίδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πως «θέλει να μονιμοποιήσει για τα επόμενα 20 χρόνια τη λιτότητα στην Ελλάδα».

«Στην Ευρώπη του Νότου, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ένα παράδειγμα», σημειώνει, δηλώνοντας βέβαιος για την εκλογική νίκη του κόμματός του στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ ερωτηθείς για την άνοδο της Ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη στις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «τερατουργήματα που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας, που καταστρέφουν τις μεσαίες τάξεις και τα πιο αδύναμα στρώματα, πετώντας τα στην αγκαλιά των νεοναζί».

Υπέρ Γιούνκερ

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας για μία ακόμη φορά υποστηρίζει ότι, παρά το πολιτικό χάσμα που τον χωρίζει με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο λουξεμβούργιος πολιτικός ως υποψήφιος του πρώτου κόμματος στις Ευρωεκλογές, δικαιούται να πάρει τη διερευνητική εντολή για να σχηματιστεί πλειοψηφία που θα τον εγκρίνει για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα