«Σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία»

Υποστηρίζει, πως οι εξελίξεις των τελευταίων σε συνδυασμό με τις συνομιλίες Ομπάμα-Κάμερον και οι πληροφορίες για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, επιβεβαιώνουν ότι κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Σύμφωνα με τον «Περισσό», η επέμβαση προετοιμάζεται εδώ και καιρό με τη στήριξη και τον εξοπλισμό των λεγόμενων αντικαθεστωτικών από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ,

ΕΕ.

Το ΚΚΕ καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στην ελληνική κυβέρνησης, καθώς όπως σημειώνει, συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Επίσης επιρρίπτει ευθύνες και σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που με τον ή τον άλλο τρόπο νομιμοποιούν την επέμβαση, «υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα».

Το ΚΚΕ αναφέροντας ότι τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι λαοί της περιοχής έχουν πείρα για το πώς δικαιολογούνται ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις και αλλαγές συνόρων με την χρησιμοποίηση παρόμοιων προσχημάτων στο παρελθόν, καλεί τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να απαιτήσει να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας «στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία διευκόλυνση για την πραγματοποίηση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα