ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ «ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

17:15 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Με μία φράση ο Αντώνης Σαμαράς θόλωσε ακόμη περισσότερο τα νερά γύρω από το ενδεχόμενο επαναφοράς της εφεδρείας στο Δημόσιο. «Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν», είπε στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Δεδομένου

ότι η φράση του πρωθυπουργού επιδέχεται ερμηνειών δεν κατέστη σαφές αν το η εφεδρεία απομακρύνεται -ύστερα και από τις έντονες επιφυλάξεις των κυβερνητικών εταίρων- ή αν η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από τη θέση ότι η αποτυχία του μέτρου, την προηγούμενη φορά που επιχειρήθηκε η υλοποίησή του, ήταν αποτέλεσμα αστοχιών της τότε κυβέρνησης.

«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για τη μείωση του ελλείμματος, τις λιγότερο οδυνηρές περικοπές για την κοινωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Ψάχνουμε τα πάντα», πρόσθεσε, και απομόνωσε ως αντίπαλο της κυβέρνησης την ανεργία.

Στα παραλειπόμενα της σύσκεψης είναι και η φιλοφρονήσεις του υπουργού Οικονομικών προς τον Γιάννη Βρούτση, καθώς ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε πως για πρώτη φορά υπουργός Εργασίας βοηθά τόσο πολύ στη διαμόρφωση του πακέτου.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα