Σαμαράς: Έτος καμπής το 2013

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στο «Έθνος της Κυριακής» τονίζει ότι οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν καταλάβει ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας για πραγματική ανάπτυξη.

Σχετικά με τη συγκυβέρνηση ο κ. Σαμαράς λέει ότι «όλοι μας – και ο Βαγγέλης και ο Φώτης κι εγώ – κατανοούμε ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ και που τις είχε ανάγκη η χώρα από πάντα» ενώ για τη συμμετοχή

του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα «πρώτης γραμμής», τονίζει ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε κάτι που δεν έχει τεθεί.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τις οποίες, λέει, δεν τις θέλει κανείς, ούτε κι αυτοί που υποτίθεται ότι τις ζητούν. «Το να μιλάμε πάλι για εκλογές – ακόμη και να το συζητάμε – είναι τρέλα», πρόσθεσε και υποστηρίζει πως «μόνο ως σενάριο καταστροφής θα μπορούσε να σταθεί».

Στο «λόμπι της δραχμής» εντάσσει ο Α. Σαμαράς τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας: «Τι σημαίνει μονομερής κατάργηση του μνημονίου ή των εφαρμοστικών νόμων του; Αυτό, και που το είπαν ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων, εκτός Ελλάδας ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ», ενώ στη συνέχεια της συνέντευξης επιτίθεται και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την δήλωσή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού. «Ακόμα και αν ο ίδιος δεν το κατάλαβε όταν το είπε, τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή»,είπε.

Σε ότι αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια μείωσης των φορολογικών βαρών και των μισθωτών και των επιχειρήσεων χτυπώντας τη φοροδιαφυγή.

«Είναι πιο απλό, πιο αναπτυξιακό, μπορεί να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία και επανορθώνει σε μεγάλο βαθμό κάποιες από τις αδικίες που υπήρχαν πριν όπως η αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων», επεσήμανε.

Ολοκληρώνοντας διατυπώνει τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου αναφέροντας ότι «καταφέρνουν από μόνοι τους να γίνονται απωθητικοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα