Εκατοντάδες Βρετανοί κατά των… Στάρμπακς

Σε μια περίοδο όπου η βρετανική κυβέρνηση πραγματοποιεί περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, εξαιτίας της μείωσης των εσόδων, πολλοί αγανακτισμένοι Βρετανοί έχουν καταλάβει τις εισόδους των καφέ φωνάζοντας επανειλημμένα «Στάρμπακς πλήρωσε τους φόρους».

Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε καταβάλει φόρους στη Βρετανία τα τελευταία τρία έτη, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τους επενδυτές ότι η επιχείρηση ήταν

ιδιαίτερα κερδοφόρα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 40 υποκαταστήματα των Στάρμπακς, όπως στο Λίβερπουλ, το Μπέρμιγχαμ και το Κάρντιφ. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια λίρες σε φόρους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Αν τα Στάρμπακς, αν όλοι οι φοροφυγάδες πλήρωναν τους απαιτούμενους φόρους, τότε η οικονομία της χώρας θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα», είπε η Ρόζι Ρότζερς, 26 ετών, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Από την άλλη πλευρά ο Κρις Ένγκσκοβ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι: «Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι. Ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου, μέσα από τις δράσεις μας και τη συμβολή μας, να μας δοθεί η ευκαιρία να σας αποδείξουμε ότι χρίζουμε της εμπιστοσύνης σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα