Ρόδα, λάμψη και μοντέλα

Ο συνδυασμός δεν είναι περίεργος, καθώς οι εκθέσεις αυτοκινήτων είναι μακράν οι φαλλοκρατικότερες εκδηλώσεις με το ποσοστό των ανδρών επισκεπτών να αγγίζει το 95%!

Γιαυτό και σε σχεδόν σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης υπήρχαν όμορφες κοπέλες περιτριγυρισμένες ημικυκλικά από άρρενες επισκέπτες, που τραβούσαν συνεχώς φωτογραφίες και ξεφυσούσαν όπως οι ταύροι, όταν ξεχύνονται κάθε χρόνο στους δρόμους της Παμπλόνα.

Σε ποια περίπτερα συναντήσαμε όμως τις εντυπωσιακότερες γυναικείες παρουσίες; Πού έλαμπαν με την απουσία τους; Ποιο μανεκέν είχε το λαμπερότερο χαμόγελο; Ποια μάρκα έδωσε προτεραιότητα στη σοβαρότητα και ποια προσέλαβε τις πιο μορφωμένες δεσποινίδες για το περίπτερό της; Κάποιες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα θα σας αιφνιδιάσουν.

1. Οι εντυπωσιακότερες

Μακράν στο περίπτερο της Lamborghini με τις μελαχρινές καλλονές, μαυρισμένες μέσα σε μαύρα φορέματα και «πάνω» σε ψηλοτάκουνα παπούτσια (κεντρική φωτογραφία). Το κάστινγκ των μανεκέν πρέπει να ταλαιπώρησε τον πρόεδρο της μάρκας, Στέφαν Βίνκελμαν, καθώς ο Γερμανοϊταλός –μόνιμα μαυρισμένος- γόης έχει δεσμό με την ιδιοκτήτρια ενός πρακτορείου μοντέλων, οπότε είχε πρόσβαση στην….πηγή.

2. Οι σοβαρότερες

Ψηφίζουμε τις κοπέλες στο περίπτερο της Volkswagen με τα μπλε – άσπρα ταγιέρ και τις γόβες σε συνδυασμό άσπρου και χρυσού. Το μπλε χρώμα συμβολίζει τα οικολογικά μοντέλα της μάρκας και τα συνολάκια πρόβαλαν την εταιρική ταυτότητα της VW.

3. Το ωραιότερο χαμόγελο

Υποκειμενικό μεν, αλλά το ρίχνουμε δαγκωτό στην γλυκύτατη κοπέλα στο περίπτερο της Rolls-Royce. Διόλου προσποιητή, υπομονετική με όλους όσους της ζητούσαν να ποζάρει δίπλα, μέσα, έξω από τη νέα Rolls-Royce Wraight και με υπέροχα χαρακτηριστικά.

4. Οι απουσίες

Μάταια ψάχναμε για μανεκέν στο περίπτερο της Ferrari. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου της ιταλικής μάρκας έγινε από τον πρόεδρό της Λούκα ντι Μοντετσέμολο, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά: «Μία Ferrari αρκεί από μόνη της». Ευτυχώς, δεν ακολουθούν το παράδειγμά του και οι υπόλοιποι.

5. Φωτιά στα τόπια

Το βραβείο απονέμεται στο ξανθό μανεκέν μέσα σε ένα διαφανές αμάξωμα από ακρυλικά υλικά. Κόκκινο μίνι και κόκκινες γόβες στιλέτο, για να πηγαίνουν ασορτί με τη μοναδική κόκκινη πινελιά του διαφανούς αμαξώματος, που δεν ήταν άλλη από τις δαγκάνες των φρένων του.

6. Οι μορφωμένες

Κυκλοφορούσαν στο περίπτερο της BMW. Σου εξηγούσαν με άνεση, πώς λειτουργούσαν οι εξομοιωτές του συστήματος electric drive, γνώριζαν άπταιστα γερμανικά, αγγλικά και ισπανικά και σπούδαζαν ηλεκτρολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Όλα αυτά με στυλ, ευγένεια και χαμόγελο.

7. Βραβείο ξεχωριστού στυλ

Στο μανεκέν με το εντυπωσιακό φόρεμα σε χρώμα ραφ, που βρισκόταν στη Maserati Ghibli. Καταπληκτικό στυλ, άψογο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς να προκαλεί.

8. Βραβείο κιτς

Τείνουμε προς τις κοπέλες στο περίπτερο της Jeep, που υποχρεώθηκαν να συνδυάσουν καπέλο, τιράντες, παντελόνι κάπρι και ψηλοτάκουνα παπούτσια. Εκτός αν αποδειχθεί, ότι μας παρουσίασαν μελλοντικές τάσεις της μόδας που θα τις βρούμε μπροστά μας.

9. Σέξι παρουσίες

Αν έχεις επισκεφτεί κάποια έκθεση βελτιώσεων, τότε σου μοιάζουν οι εκθέσεις αυτοκινήτων με…μοναστήρια (εντάξει, υπερβάλουμε λιγάκι). Συνήθως ανακαλύπτεις κάποιες –υποτυπωδώς- σέξι παρουσίες στα περίπτερα με αξεσουάρ ή –στην καλύτερη περίπτωση- σε εταιρείες με περιθωριακά super cars περιορισμένης παραγωγής. Για την έκθεση της Φρανκφούρτης ψηφίζουμε ως πλέον σέξι παρουσία το μανεκέν με το μίνι και τα καλλίγραμμα πόδια, που είδαμε στο περίπτερο της εταιρείας ελαστικών Hankook.

10. Οι τάσεις

Ανησυχητικά σημάδια για τον ανδρικό πληθυσμό, που σκέπτεται να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα κάποια έκθεση αυτοκινήτου. Ο αριθμός των μανεκέν έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν οφείλεται μόνον στα περιορισμένα κονδύλια των εταιρειών. Οι γυναίκες γίνονται ολοένα πιο υπολογίσιμες ως πελάτισσες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και ο αριθμός τους μεγαλώνει συνεχώς. Έτσι οι εταιρείες δεν θέλουν να προβάλουν κατά κανέναν τρόπο μία σεξιστική εικόνα και αποφεύγουν την πρόσληψη εντυπωσιακών γυναικών σαν «μαϊντανών» για την παρουσίαση των νέων μοντέλων τους. Προσυπογράφουμε!

(Πηγή autoreport.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα