«Κερδίσαμε στο Μάλι»

Υπενθυμίζεται ότι, η Γαλλία είχε στείλει τον Ιανουάριο στρατεύματα στο Μάλι για να υποστηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας εναντίον ισλαμιστικών ομάδων που είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το βόρειο τμήμα.

«Πρόκειται για μια νίκη, μια μεγάλη νίκη για το Μάλι, την οποία γιορτάζουμε σήμερα», σημείωσε ο κ. Ολάντ στην ομιλία που εκφώνησε στη γιορτή που διοργανώθηκε για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της αφρικανικής χώρας, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, έπειτα από 18 μήνες πολιτικής

κρίσης.

«Η Γαλλία είναι περήφανη που συνέβαλε σε αυτή τη νίκη, απάντησε στην έκκληση του Ντιονκουντά Τραορέ, τον οποίο χαιρετίζω», πρόσθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος, αναφερόμενος στον μεταβατικό πρόεδρο του Μαλί που χειρίστηκε την πολιτική μετάβαση στη χώρα από τον Απρίλιο του 2012 ως τις 4 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε ανέλαβε την προεδρία ο κ. Κεϊτά.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι «η Γαλλία πλήρωσε το τίμημα για την απελευθέρωση του Μάλι», αποτίοντας φόρο τιμής «στους επτά Γάλλους στρατιώτες οι οποίοι σκοτώθηκαν στη χώρα».

Παρά τις πολλές δυσκολίες, το Μαλί κατάφερε να διοργανώσει προεδρικές εκλογές σε δύο γύρους, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τις οποίες κέρδισε ο κ. Κεϊτά, 68 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα