ΡΑΠΑΝΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ

Για τον κίνδυνο ο λαός μας να χάσει ότι με πολύ κόπο και θυσίες κέρδισε τα τελευταία πενήντα χρόνια προειδοποίησε ο πρόεδρος της Εθνική Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλης Ράπανος.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΕΤ τόνισε ότι με

απλουστεύσεις και λαϊκίστικες διακηρύξεις δεν λύνονται τα προβλήματα. «Eίναι χρέος όλων μας να συμβάλουμε στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της χώρας μας», τόνισε και πρόσθεσε:

 «Υπάρχει ελπίδα. Η Ελλάδα έχει προοπτική και μέλλον. Επειδή όμως το μέλλον δεν περιμένει πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε με σύμπνοια, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα για να το κατακτήσουμε. Στις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα πρέπει να παραμερίσουμε ιδιοτέλειες, δισταγμούς και ταλαντεύσεις και να προχωρήσουμε μπροστά. Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη το τραπεζικό σύστημα προσπάθησε και προσπαθεί, με νηφαλιότητα και χωρίς μεμψιμοιρίες, να βοηθήσει τη χειμαζόμενη οικονομία και αθόρυβα αλλά σταθερά να στηρίζει την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Τα προβλήματα είναι πολλά και τα ξέρουμε. Τα ζούμε από μέσα. Το τραπεζικό σύστημα είναι από την ίδια του τη φύση ευαίσθητος δέκτης των διεθνών αναταράξεων και tow εγχώριων ανησυχιών. Αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις καθημερινές προκλήσεις. Πιστεύουμε βαθειά ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να βγει από την κρίση και σε αυτή την προσπάθεια το τραπεζικό σύστημα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα