EUROBANK: ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι προς όφελος τόσο της χώρας μας όσο και της ευρωζώνης, εκτιμά η Eurobank σε μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Αντιθέτως, σημειώνει πως ενδεχόμενη αποχώρηση από τη νομισματική ένωση θα οδηγούσε τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά.

Η τράπεζα υποστηρίζει ότι η δραχμή

δεν θα έλυνε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως, οι αναγκαίες επίπονες διαρθρωτικές αλλαγές θα έπρεπε να υλοποιηθούν σε ένα δυσμενέστερο οικονομικό περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, η αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα επέλυνε το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς η τελευταία έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης.

Οι συγγραφείς της μελέτης -ο Σύμβουλος Οικονομικών Μελετών της Eurobank και Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος και οι Οικονομικοί Αναλυτές Όλγα Κοσμά, Μαρία Πρανδέκα και Βασίλης Ζάρκος- θεωρούν μάλιστα ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία είναι μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και από μια ενδεχόμενη αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να αποτρέψουν την επιδείνωση της κρίσης

Keywords
Τυχαία Θέματα