Ρακιντζής: Η ορθή διοίκηση δεν χρειάζεται χρήματα

15:03 1/2/2013 - Πηγή: Matrix24

«Στη διαφθορά παραβαίνεις το καθήκον σου επ’ ωφελεία. Στην κακοδιοίκηση το κάνεις χωρίς όφελος», αναφέρει σε συνέντευξή του στην Athens Voice. Για να αντιμετωπιστεί η κακοιδιαχείριση δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά καινούργιες, πιο ευέλικτες δομές και έλεγχος του προϊστάμενου κάθε υπηρεσίας «διότι αν αυτός αδιαφορεί τότε θα αδιαφορούν και οι υπάλληλοί του».

Ο γενικός επιθεωρητής υποστηρίζει ότι «οι προϊστάμενοι πρέπει να διορίζονται από άλλες υπηρεσίες, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της οικειότητας και

να μπορεί να επιβάλλεται».

Όσον αφορά στη διαφθορά, σκιαγραφεί το πορτρέτο του διεφθαρμένου υπαλλήλου, σημειώνοντας πως: «Έχει 20 με 25 χρόνια υπηρεσίας, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, είναι υψηλά στην ιεραρχία. Γνωρίζει τους κανόνες, δεν φοβάται τίποτα επειδή είναι στα όρια της συνταξιοδότησης». Εκτιμά ότι ένας τίμιος υπάλληλος που θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά σε μία διεφθαρμένη υπηρεσία θα διαφθαρεί κι εκείνος και προτείνει να επανέλθει το κώλυμα της εντοπιότητας. «Ο εφοριακός, ο πολεοδόμος, ο αστυνομικός δεν πρέπει να υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους», πιστεύει.

Στο ερώτημα τι πρέπει να αλλάξει, απαντά: ««Οι δομές. Καινούργια οργανογράμματα χωρίς πολιτικά κριτήρια. Δεν μπορώ πια να ιδρύω μια εφορία σε ένα μέρος για να βγάλω κάποιον βουλευτή ή ένα πανεπιστήμιο ή ένα νοσοκομείο». Παράλληλα, εισηγείται την πλήρη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα