ΡΑΧΟΪ – ΜΟΝΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

19:35 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη δέσμευση ότι θα συνεργαστούν για την επίλυση της κρίσης χρέους που απειλεί το ευρώ και… αγγίζει τις χώρες του έδωσαν οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας Μαριάνο Ραχόι και Μάριο Μόντι αντίστοιχα, σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο της μίνι ευρωπαϊκής του περιοδείας, που ξεκίνησε προχθές από το Παρίσι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σήμερα βρέθηκε στην Ισπανία.

Ο κ. Μόντι απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα η χώρα του να ζητήσει “συνολική διάσωση. «Μια διάσωση, όχι. Όμως συνοδευτικές δράσεις προώθησης για να αποφευχθούν τα υπερβολικά επιτόκια που κοστίζουν ακριβά σε μια

χώρα όταν δανείζεται από τις αγορές, είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί» υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός. .

«Και οι δύο χώρες θέλουν να συνεργαστούν» δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι. «Η λύση δεν μπορεί να βρεθεί αν δεν πραγματοποιήσουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας» κατέληξε ο κ. Μόντι.

Παράλληλα, ο κ. Ραχόι χαρακτήρισε «θετικές» τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σχετικά με τη λήψη έκτακτων, μη-συμβατικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όπως η απευθείας αγορά κρατικού χρέους, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης.

Στο μεταξύ το χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκλεισε με πτώση 5,16% μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα