Ψαριανός - Οικονόμου ζητούν παραίτηση Κουβέλη

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, που από την Κυριακή το βράδυ είχε ζητήσει να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο αποτίμησης του αποτελέσματος, μιλώντας στο Tvxs, δήλωσε ότι η πολιτική ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ είναι αμφισβητήσιμη, ενώ η επιβίωσή της βρίσκεται στον χώρο της κεντροαριστεράς. Επίσης, σημείωσε ότι η στροφή της ηγεσίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ «από τον οποίο φύγαμε πριν τέσσερα χρόνια» ήταν λάθος, και τόνισε ότι στην θέση του Κουβέλη

θα είχε ήδη παραιτηθεί, «όπως έκαναν οι επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών της Ισπανίας και της Σλοβενίας». Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχουν τάσεις ανεξαρτητοποίησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η ΔΗΜΑΡ από πρωταγωνιστής της πολιτικής σκηνής έφθασε στο περιθώριο δήλωσε ο Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί στο Mega όπου και επεσήμανε πως «η παραίτηση Κουβέλη δεν είναι το μόνο που ζητάω».

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρέπει να γίνουν διεργασίες και να ζητηθούν ευθύνες.

«Υπάρχουν άνθρωποι στη ΔΗΜ.ΑΡ. που έχουν μικρομεγαλισμό», τόνισε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι δεν εξαιρεί τον εαυτό του. «Το 2012 έφερα και προσέφερα. Τώρα, η ηγετική ομάδα λέει “μονά ζυγά δικά μου”. Αν πηγαίναμε στο 6% θα πανηγυρίζαμε, τώρα φταίμε εμείς; Αυτές είναι ανοησίες», σημείωσε ο βουλευτής. «Η ΔΗΜ.ΑΡ. από μία πολύ σοβαρή ενδιαφέρουσα πολιτική δύναμη έχει φτάσει στο σημείο του περιθωρίου» τόνισε.

«Η παραίτηση Κουβέλη δεν είναι το μόνο που ζητάω» είπε επισημαίνοντας ότι εκτιμά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Με αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου, θέλει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για να φανεί ποιος φταίει γι’ αυτή την αποτυχία.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι τον ίδιο, δεν τον ενδιαφέρει η ηγεσία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα