ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

22:25 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην προεκλογική εκστρατεία Μπαράκ Ομπάμα εναντίον Μιτ Ρόμνεϊ για την θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, αν και ο πρώτος προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 49% έναντι 45%.

Σε σημερινή συνέντευξή του ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε την προσήλωσή του στην περαιτέρω μείωση του διογκούμενου δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Είναι το βασικό ζήτημα, για το οποίο τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

με την ρητορική ότι «η χώρα οδεύει προς έκρηξη του εθνικού χρέους, το οποίο επιβαρύνθηκε κατά 6.000 δισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα για να φθάσει τα 16.000 δισεκατομμύρια».

Απαντώντας σε αυτές τις κατηγορίες, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε «διατεθειμένος να κάνει περισσότερα» και επέκρινε τον Ρόμνεϊ για την απόρριψη «μιας λεγόμενης ισορροπημένης προσέγγισης», που συνίσταται στην περικοπή δημοσίων δαπανών αυξάνοντας ταυτόχρονα τους φόρους των πιο ευκατάστατων Αμερικανών, αυτών που κερδίζουν πάνω από 250.000 δολάρια το χρόνο.

Από την πλευρά του ο Πολ Ράιαν, υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ρόμνεϊ, άφησε να εννοηθεί πως δεν απορρίπτει απαραίτητα ένα συμβιβασμό που θα αποσκοπεί στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και ο οποίος θα συνίστατο σε μειώσεις των κοινωνικών δαπανών και σε αυξήσεις φόρων. Ωστόσο, ο Μιτ  Ρόμνεϊ απέρριψε σθεναρά κάθε αύξηση των φόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα