ΓΑΛΛΙΑ: ΔΙΑΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ

20:25 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Διάβημα στέλνουν οι γαλλικές Αρχές, για να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, καθώς βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις από το ραδιενεργό πολώνιο.

Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι Δικαστές έχουν στείλει τα απαραίτητα διαβήματα, προκειμένου να μεταβούν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου έχει ταφεί ο Γιάσερ Αραφάτ, ώστε ειδικοί της γαλλικής επιστημονικής αστυνομίας να μπορέσουν πολύ σύντομα να λάβουν δείγματα από το λείψανό του, σύμφωνα με την Αραφάτ.

Αναμένοντας τη μετάβαση αυτή, η ημερομηνία της οποίας παραμένει άγνωστη, η Σούχα Αραφάτ, χήρα του παλαιστίνιου ηγέτη,

κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Παλαιστινιακή Αρχή να αναστείλουν τις πρωτοβουλίες τους, που σχετίζονται με το θάνατο του συζύγου της, προκειμένου να διευκολύνουν την εργασία των Γάλλων ερευνητών.

Από την πλευρά του ο ανιψιός του Γιάσερ Αραφάτ, Νάσερ αλ-Κίντουα, ο οποίος προεδρεύει του ομώνυμου Ιδρύματος τόνισε ότι «επιμένει στο γεγονός πως ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε από μη φυσικό θάνατο, αφού δολοφονήθηκε με δηλητήριο που δεν προσδιορίστηκε τότε» και παράλληλα «δεν βλέπει την ανάγκη νέων αποδείξεων». Τέλος, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «δολοφόνησε τον Γιάσερ Αραφάτ με πολώνιο», απαιτώντας «οι υπεύθυνοι αυτής της δολοφονίας να δικαστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα