Προσφυγή στο ΣτΕ για επαναφορά επικουρικών συντάξεων

Με αυτή ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΕΑ της 21ης Μαΐου 2014 με την οποία σταμάτησε η καταβολή των επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους της ΑΤΕ.

Οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ υποστηρίζουν ότι αυτή η παντελής περικοπή των επικουρικών συντάξεων προσκρούει στο υπερνομοθετικής ισχύος Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), σε βασικές συνταγματικές

αρχές, αλλά και στην νομοθεσία.

Επιπλέον υποστηρίζουν πως ούτε λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την περικοπή της χορήγησης των επικουρικών συντάξεως, επισημαίνοντας ότι η έννοια του δημοσίου συμφέροντος, η οποία δικαιολογεί την στέρηση της ιδιοκτησίας, δεν μπορεί να συμπίπτει απλά με το ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου. Το δημόσιο συμφέρον για να μπορεί να δικαιολογήσει την κατάργηση χορήγησης των επικουρικών συντάξεων.

Προς επίρρωσιν μάλιστα των επιχειρημάτων τους επικαλούνται πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χωράς (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα