Προς απόσυρση η υποψηφιότητα Καρυπίδη

16:21 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα πια για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αν θα αποσυρθεί η υποψηφιότητα του κοζανίτη δημοσιογράφου, αλλά με… ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Ως τώρα, είναι πιθανό αλλά όχι βέβαιο πως θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος το βράδυ, πριν ο Αλέξης Τσίπρας φύγει για την Ιταλία και την παρουσίαση του ιταλικού ευρωψηφοδελτίου της Αριστεράς.

Παράλληλα, στην

Κοζάνη βρίσκονται ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Κώστας Πουλάκης, προκειμένου να διαβουλευθούν με τη νομαρχιακή οργάνωση και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Θεόδωρου Καρυπίδη. Ήδη, ακούγεται το όνομα του νυν περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου περιφερειάρχη στις προηγούμενες εκλογές, Αντώνη Κύρινα, ως εκείνο που θα αντικαταστήσει τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Τον «αδειάζουν»

Πλέον, λοιπόν, στην Κουμουνδούρου ψάχνουν τον τρόπο απόσυρσης της υποψηφιότητας, προκειμένου να μην πληγεί το προφίλ του κόμματος. Το πιθανότερο σενάριο είναι να πιεστεί προς απόσυρση ο κ. Καρυπίδης ώστε να το ανακοινώσει ο ίδιος, λέγοντας πως «δεν επιθυμεί να πλήττεται ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του». Ωστόσο, προς το παρόν, ο κοζανίτης υποψήφιος δεν δείχνει να έχει τέτοιες διαθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τον κ. Καρυπίδη «αδειάζουν» ένα προς ένα τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Για «πάθημα» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το “πάθημα” με την υποψηφιότητα Καρυπίδη, ας μας γίνει μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συμμαχίες. Με αξιολόγηση όμως, προσοχή και συλλογικότητα».

«Η υποψηφιότητα Καρυπίδη έχει πολλά προβλήματα και έχω κι εγώ πρόβλημα μ’ αυτή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ στην παραδοχή πως «είχε εκφράσει ενστάσεις» προέβη, στον Real FM, και ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης.

Παραμένει ο Βουδούρης

Πάντως, ενόσω η υποψηφιότητα Καρυπίδη οδεύει προς το τέλος της, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως δεν πρόκειται να δεχθεί αντίστοιχες αξιώσεις για απόσυρση και του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Οδυσσέα Βουδούρη. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα φέρονται να βρίσκονται σε επαφή με την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου οι «λαφαζανικοί» να μην θέσουν θέμα Βουδούρη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα