Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με… πρόωρες εκλογές

21:09 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Σημειώνεται ότι η πανελλαδική δημοσκόπηση στην οποία οι πολίτες τοποθετούνται για όλα τα ζητήματα συμπεριλαμβανομένου και αυτό που αφορά στην ΕΡΤ, μεταδίδεται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα από 15 ιστοσελίδες της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 73% των πολιτών πιστεύει ότι η

χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και δεν αλλάζει κάτι μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Όσον αφορά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης το 81% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι και μόλις το 9% ικανοποιημένοι.

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει την τετραετία μόλις το 22% πιστεύει ότι θα το καταφέρει ενώ το 59% πιστεύει ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση για το εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση καθώς το ποσοστό μοιράζεται ισόποσα με το 39% να υποστηρίζει σωστά και το 39% λάθος.

Αντίθετα με την απόφαση Κουβέλη διαφωνεί το 44% λέγοντας πως η απόφαση ήταν λάθος και το 35% να υποστηρίζει το αντίθετο.

Όσον αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ το 58% είναι αντίθετο στο κλείσιμο της έναντι ενός 30%. Σημειώνεται ότι μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία 55%, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό(32%) να διαφωνεί. Oι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι 42%/υπέρ -42% κατά.

Ρεκόρ τηλεθέασης καθώς όπως προκύπτει το 20% των ερωτηθέντων έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ διαδικτυακά, ο εκτιμώμενος δηλαδή αριθμός ανθρώπων που την παρακολούθησαν ανέρχεται 1.665.000.

Όπως επισημαίνει το tvxs.gr, σε ένα περιβάλλον όπου η ανεργία φτάνει στο 27,4% του ενεργού πληθυσμού και η κοινωνική δυσαρέσκεια φαίνεται να διαχέεται , μόλις το 45,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν εκλογική προτίμηση.

Από αυτούς, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως 28,5%, η ΝΔ 28%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι ΑΝΕΛ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 14,5%, η ΔΗΜΑΡ πέφτει στο 2,5%, το ΚΚΕ σημειώνει άνοδο και φτάνει στο 7,5%.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της Διαδικτυακής Τηλεόρασης «TV ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» TVXS (www.tvxs.gr), σε πανελλαδικό δείγμα 1.007 ανθρώπων από τις 4 έως τις 5 Ιουλίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα