Vprc: Μεγάλη πτώση ΔΗΜΑΡ, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%

Μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ, η οποία μπορεί και να μην βρίσκεται εντός Κοινοβουλίου στις επόμενες εκλογές και οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC που πραγματοποίησε για το tvxs.gr

Η

δημοσκόπηση επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, μέσω των οποίων γίνεται έκδηλη η δυσφορία και η αγανάκτηση του κόσμου. Μόλις το 9% των ερωτηθέντων είναι υπέρ του νέου σχήματος κυβέρνησης, ενώ το 81% δηλώνουν δυσαρεστημένοι. Ακόμη, το 59% πιστεύει πως η χώρα θα δει πρόωρες εκλογές, ενώ το 22% πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Η απόφαση Κουβέλη να αποχωρήσει δίχασε τις γνώμες, με το μεγαλύτερο ποσοστό (44%) να τη θεωρούν λάθος έναντι 35% που τη θεωρούν σωστή. Το μόνο βέβαιο είναι πως η ΔΗΜΑΡ από υπολογίσιμη δύναμη, πασχίζει να επιβιώσει σε ένα αβέβαιο 2,5%. Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή σημειώνει οριακή αύξηση, αγγίζοντας το 14,5%.

Ο ανασχηματισμός φαίνεται πως δεν γύρισε κεφάλια, το ότι το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η χώρα βαδίζει προς λάθος κατεύθυνση, μιλάει από μόνο του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και με την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία να ξεπερνά το 27%, μόλις το 45% δηλώνουν εκλογική προτίμηση, ενώ το 26% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει καθόλου ή θα ρίξει άκυρο/λευκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα