Προεκλογικές δεσμεύσεις για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς

Ο υπουργός, εχθές, τρεις ημέρες πριν από την κάλπη, άνοιξε το κεφάλαιο κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται την τελευταία τριετία.

Δεν διευκρίνισε βέβαια το πότε θα συμβεί η συγκεκριμένη φορολογική ελάφρυνση. Το μόνο που είπε ήταν ότι εάν συνεχιστεί το 2015, τότε θα εφαρμοστεί με μειωμένους συντελεστές.

Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1, ο υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση της

κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης «το λέει και το όνομά της είναι έκτακτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, απέφυγε να δώσει το χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι η κατάργησή της «είναι εφικτή», ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό του 2015.

Αναφορικά με τη φοροδιαφυγή δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος, «θα ήθελα μεγαλύτερη προσπάθεια στο κυνήγι των μεσαίων και μεγάλων ψαριών». Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά «η μάχη θα δοθεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στουρνάρας άσκησε κριτική λέγοντας ότι «μέχρι στιγμής η αντιπολίτευση δεν έχει προτείνει κάτι θετικό κάτι λογικό για την Ελλάδα».

Ας σημειωθεί πάντως ότι η τρόικα έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση για το θέμα της έκτακτης εισφοράς και, στο πλαίσιο της εξασφάλισης των δημοσιονομικών στόχων, πιέζει ώστε να επεκταθεί η συγκεκριμένη εισφορά έως και το 2016, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα