«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

… ώστε να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Την πεποίθησή του αυτή, και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αλληλεγγύη και κοινή προσπάθεια, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ που κάνει διακοπές στη χώρα μας.

Ο 68χρονος πολιτικός,  παραθερίζει στο νησί της Κω, και μιλώντας στην κρατική τηλεόραση  τόνισε ότι επέλεξε συνειδητά την Ελλάδα, ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Σρέντερ κάλεσε τους

συμπατριώτες του πολιτικούς να σταματήσουν να κακολογούν την Ελλάδα, ελπίζοντας σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Ο Γερμανός πρώην καγκελάριος παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που συμφωνεί κανείς ότι η Ελλάδα ανανεώνεται και προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη.

«Δε μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ» δήλωσε.

Αυτό που προέχει σήμερα για τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Έλληνες που έχουν το χρήμα και παράλληλα να ληφθούν μέτρα ώστε  η δημόσια διοίκηση να λειτουργεί σωστά, να συλλέγονται οι φόροι, να εφαρμόζονται οι νόμοι».

Χαρακτηριστικά ο κ. Σρέντερ είπε: «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη…».

Ο 68χρονος πολιτικός  θεωρεί εφικτή την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όσο δύσκολη και αν θεωρείται αυτή . «Η Ευρώπη χωρίς τον ελληνικό πολιτισμό θα ήταν απίστευτα φτωχότερη. Γι αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να κοιτάμε τα οικονομικά, αλλά μόνο τα οικονομικά, το χρήμα δεν είναι η έκφραση της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει πως «εάν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα