Ο Προκοπάκης ξεφτιλίζει Καμμένο και λοιπούς για τα CDS

Με αφορμή την υπόθεση του Τ.Τ. και τις αγοραπωλησίες των CDS (ασφαλίστρων κινδύνου) που κατείχε το 2009, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης, ξεφτιλίζει όσους – μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος – υποστηρίζουν ότι το ΤΤ έχασε από την υπόθεση των CDS.

Ο Γιώργος Προκοπάκης, που έχει διατελέσει καθηγητής

πανεπιστημίων, σύμβουλος επιχειρήσεων, σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είναι χημικός μηχανικός του ΕΜΠ, με δημοσίευσή του στην σελίδα της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς στο facebook, αποδομεί όλη την συλλογιστική Καμμένου, παραθέτοντας τα πραγματικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα, ότι η αξία των CDS έφθασε τα 27 δισ. ευρώ. Βάσει των επίσημων στοιχείων, η ονομαστική αξία των CDS που αγοράστηκαν κάλυπτε ομόλογα αξίας 918 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε αναλυτικά, την ανάρτηση του Γιώργου Προκοπάκη:

«Για να βρεθεί γυμνή η αλήθεια για τα CDS του ΤΤ, έκανα το δημοσιογραφικώς αυτονόητο. Μίλησα με την ίδια την τράπεζα. Σε όσους παρακολουθούν, το είχα ξανακάνει επί επαναγοράς ομολόγων.

Πρώτη προτεραιότητα ήταν να ξεκαθαρίσουν οι αδιαμφισβήτητοι αριθμοί και η χρονική τοποθέτηση.

Μεταφέρω τις πληροφορίες:

1. Το ΤΤ άρχισε αγορές CDS τον Μάρτιο 2009. Αγόραζε μέχρι τον Δεκέμβριο 2009.

2. Το ΤΤ πούλησε πρώτη φορά στις 29/10/2009 και το κλείσιμο του οικονομικού έτους το βρήκε χωρίς CDS.

3. Από τις αγοραπωλησίες απεκόμισε κέρδος €25 εκατ.

4. Το επίμαχο τώρα:

4.1 Το σύνολο των CDS που αγοράστηκαν κάλυπτε ομόλογα ονομαστικής αξίας €918 εκατ.

4.2 Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2009 η κάλυψη έφθανε ομόλογα ονομαστικής αξίας €793 εκατ.

Με την πρωτογενή πληροφορία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για όσους διακινούν την πληροφορία για αξία των CDS (σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο) στα €27 δισ. Είναι για δέσιμο όποιος τραπεζίτης, ασφαλιστής ή trader θα σκεφτόταν καν να πληρώσει ένα δεκαράκι παραπάνω από τα €918 εκατ. της ονομαστικής αξίας ομολόγων.

Στην πραγματικότητα, θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει κάτι αρκετά λιγότερο από το ποσόν αυτό.

Περισσότερες λεπτομέρειες παρέλκουν.

Με βάση τα παραπάνω, λέω να μην παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ. Με βάση τα παραπάνω δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν όσοι επικαλούνται δημοσιογραφική ιδιότητα διακινούντες παραλογισμούς ως πληροφορίες και αναλύσεις.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και την παραφιλολογία όσων ακολουθούν τους παραλογιζόμενους ακκιζόμενους ως μέσα ενημέρωσης, δεν ξέρω τι θα έπρεπε να κάνουν οι εκδότες κάποιων εντύπων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα