Πώς θα γίνει η ενδοδημοτική κινητικότητα

Με έγγραφο του προς τους δήμος, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι όσοι υπάλληλοι ΟΤΑ κάνουν αιτήσεις μετάταξης ή μεταφοράς θα μείνουν ένα μήνα σε διαθεσιμότητα, και εφόσον τοποθετηθούν σε νέα θέση θα εξαιρεθούν από οποιαδήποτε μελλοντική διαδικασία διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, διευκρινίζει ότι η διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας θα προχωρήσει κανονικά, χωρίς να επηρεασθεί από την απαγόρευση υπηρεσιακών αλλαγών λόγω εκλογών.

Το πρόγραμμα αφορά

το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό.

Οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μετάταξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως μετά τον μήνα, οπότε και εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου προς διορισμό φορέα υποδοχής.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει τον φορέα προέλευσης και μετά το πέρας της διαθεσιμότητας βαρύνει τον φορέα υποδοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το συγκεκριμένο προσωπικό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας.

Οι φορείς που μπορούν να λάβουν προσωπικό μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας είναι:

Δήμοι, Δημοτικά Ιδρύματα και ΝΠΔΔ αυτών καθώς και οι Σύνδεσμοι Δήμων (ΟΤΑ α” βαθμού)

ΟΤΑ β” βαθμού

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ)

Οι φορείς προέλευσης για την εφαρμογή του προγράμματος εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, δηλαδή οι φορείς προσωπικό των οποίων έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση προς μετάταξη, είναι:

ΟΤΑ α΄ βαθμού

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα