ΚΚΕ κατά Τσίπρα για τον… Δασκαλόπουλο

Με αφορμή την πρόσφατη συνύπαρξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΣΕΒ σε πάνελ για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ο Περισσός βρίσκει άλλο ένα πεδίο αντιπαράθεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια από τα ίδια» -«μπορεί να αλλάξει

ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς», όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Κάτι καταλαβαίνουμε και μεις όταν ο Τσίπρας με το Δασκαλόπουλο ανταλλάσσουν απόψεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Κάτι πρέπει να καταλάβει και ο λαός όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο ΣΕΒ και μιλάει για «στράτευση με τις παραγωγικές δυνάμεις», όταν λέει ότι οι βιομήχανοι είναι η «δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα που πρέπει να μπει μπροστά». Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διεκδικεί το χρίσμα από τους Έλληνες βιομηχάνους γι’ αυτό ομολογεί ότι έχει πάρει ταξική θέση, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από την εργατική τάξη, το λαό», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Δημήτρης Κουτσούμπας, για να προσθέσει πως η Κουμουνδούρου «έχει πάρει θέση μαζί τους κεφαλαιοκράτες, που τώρα ονομάζει παραγωγικές δυνάμεις. Έχει πάρει θέση απέναντι από την εργατική τάξη, τον λαό που δημιουργεί όλο τον πλούτο αυτής χώρας που έρχεται να τον ιδιοποιηθεί μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες».

«Μια από τα ίδια»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να ταυτίσει την πολιτική που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, καθώς εκτίμησε, στην ομιλία του, πως «οι συνθήκες κερδοφορίας για το κεφαλαίο που θα δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνθήκες χρεοκοπίας για το λαό, γιατί κέρδη για το κεφάλαιο και μισθοί και δικαιώματα για την εργατική τάξη για το λαό δεν συμβιβάζονται».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας επικαλέστηκε και τη δήλωση του «σκιώδους υπουργού» Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, περί χαμηλής φορολόγησης. «Αλήθεια πώς να εκλάβουμε αυτό που εκστόμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η Ελλάδα έχει μόνιμη τρύπα στην φορολόγηση των φυσικών προσώπων, πιο πολύ από ότι των επιχειρήσεων»; Και πώς σκέπτονται να καλύψουν αυτή την «τρύπα»; Θα αυξήσουν τους ήδη αυξημένους συντελεστές φορολόγησης των εργαζομένων, του λαού; Θα διευρύνουν την φορολογική βάση, με φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ, όπως συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και όπως προτείνει και η ΝΔ;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «προφανώς και αυτά έχουν στο μυαλό τους τα οικονομικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα