ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φορείς που διαχειρίζονται προγράμματα που αφορούν στο Βοήθεια στο Σπίτι καταγράφει σε εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις το πρόγραμμα έχει παραταθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Με την εγκύκλιο δίνονται διευκρινίσεις προς τους αρμόδιους φορείς, για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν. Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος έχει υπογραφεί προγραμματική

σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών σχετικά με τη συλλογή και αξιολόγηση των επιχειρησιακών στοιχείων των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την παρακολούθηση της υλοποίησής του κατά την περίοδο της παράτασής του.

Η παράταση του προγράμματος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αφορά τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις αυτών που λειτούργησαν ως «Μονάδες Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας».
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, καθώς και το λειτουργικό κόστος, που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2,5% ή το 5% του συνολικού κόστους.

Για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών που παρέχονται από τις δομές, κάθε φορέας οφείλει να συμπληρώνει και να υποβάλλει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.:

• Αίτηση- Δήλωση Φορέα»
• «Προϋπολογισμό Κόστους Εργαζομένων»
• «Οικονομικά Στοιχεία Δομών»
• Έντυπο Παρακολούθησης Παρεχόμενων Υπηρεσιών»

Σχέδια των Εντύπων που πρέπει να συμπληρωθούν θα αναρτηθούν στις 31/7/2012 στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr).

Keywords
Τυχαία Θέματα