Η επιστράτευση τους έβγαλε στο δρόμο

Μέλη της Ομοσπονδίας διοργάνωσαν χάπενινγκ έξω από τα γραφεία: ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, με φιμωμένα τα στόματα και κρατώντας πανό με το σύμβολο της Χούντας και τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων» διαμαρτυρήθηκαν κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Μετρό, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι επιστρατευμένοι, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλου.

Επίσης στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και εκπροσωποι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παράλληλα συλλαλητήριο με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας διοργάνωσε και το ΠΑΜΕ .

Την αντίθεση τους στην επιστράτευση από την κυβέρνηση των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, εξέφρασαν μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα:“Όχι στον αυταρχισμό και τη συνταγματική εκτροπή”, τα μέλη των ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο σημείο έφτασαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Οι διαδηλωτές, περίπου 2.000 σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκρότησαν κοινή πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα