Ποντάρει στην Παιδεία ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν με ικανοποίηση να συγκροτείται ένα ευρύ απεργιακό μέτωπο στο Δημόσιο κατά της «κινητικότητας», με αιχμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αν το φθινόπωρο αποδειχθεί «καυτό» κοινωνικά, τότε οι ίδιοι δε θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα για να ακυρώσουν το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση με την επίκληση του πρωτογενούς πλεονάσματος και την επιβράδυνση της ύφεσης.

Κόντρα

Την

ίδια ώρα, πάντως, που στον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν να αναδειχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε πρώτο θέμα της κοινωνικής ατζέντας, έχει ξεκινήσει για τα καλά η πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση σχετικά με τα κίνητρα των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, χθες, η σύγκρουση στη Βουλή έδειξε πώς ακριβώς θα κινηθεί η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας -και δη ο υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου- «κονταροχτυπήθηκε» με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, αφού η κυβέρνηση κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «υποκίνηση» των κινητοποιήσεων.

«Υποκίνηση είναι τα 800 ευρώ»

Παράλληλα, χθες, με δημόσιες δηλώσεις τους, κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να στήσουν μία γραμμή άμυνας, αφού αναμένουν, κατά πληροφορίες, «συντονισμένη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων», όπως λένε χαρακτηριστικά.

«Υποκίνηση είναι τα 800 ευρώ για έναν καθηγητή που καλείται να ζήσει ο ίδιος και η οικογένεια του σε δραματικές συνθήκες. Η πραγματική υποκίνηση είναι οι ανάγκες των ανθρώπων, έτσι όπως έχουν μεγιστοποιηθεί, στη φάση της φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης», επισήμανε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί «υποκίνησης».

«Τις απεργίες τις υποκινεί η κυβέρνηση και η τρόικα, με τις σκληρές και αντικοινωνικές πολιτικές τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί ως κεντρικό τους αίτημα έχουν την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, είναι δίκαια τα αιτήματά τους», είπε, από την πλευρά του και ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM.

Keywords
Τυχαία Θέματα