Πονοκέφαλος για τη ΔΗΜΑΡ το «Ποτάμι»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Χαρακτηριστικό του προβληματισμού που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα υψηλά ποσοστά του «Ποταμιού», μονοπωλούσαν προχθές τα «πηγαδάκια» των στελεχών στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φώτης Κουβέλης προς τιμήν των 181 προσωπικοτήτων

των Γραμμάτων και των Τεχνών που στηρίζουν την «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία».

Επίθεση Κουβέλη

Στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι εδραία η εκτίμηση ότι η εμφάνιση του νέου πολιτικού εγχειρήματος «κόβει» από τα ποσοστά και της ΔΗΜΑΡ, εξ ου και το κόμμα εμφανίζεται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις να συγκεντρώνει ποσοστά ακόμη και κάτω του ψυχολογικού ορίου του 3%.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες ο Φώτης Κουβέλης ανεβάζει τους τόνους της κριτικής του προς το «Ποτάμι», επιχειρώντας να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ και εν γένει της Κεντροαριστεράς που «αλληθωρίζουν» προς το νεοσύστατο εγχείρημα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη. Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης προκάλεσε αίσθηση, αφού χαρακτήρισε το «Ποτάμι» ως «μιντιακό πυροτέχνημα» και «μεταπολιτικό πείραμα», ενώ μιλώντας για τον ιδρυτή του, έκανε λόγι για «αυθεντικό συνεχιστή του παλαιοκομματικού παρελθόντος», που «δεν κομίζει κάτι καινούριο, και χρησιμοποιεί ως εργαλεία την ιδεολογική ασάφεια και την πολιτική σύγχυση».

«Κυβερνώσα Αριστερά»

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης επαναφέρει, στον δημόσιο λόγο του, την θεωρία της «κυβερνώσας Αριστεράς» προκειμένου να ανοίξει ξανά τον δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες που θέλουν να ψηφίζουν για κυβέρνηση, ο οποίος έκλεισε τον περασμένο Ιούνιο με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε το κόμμα του ως κυβερνώσα Αριστερά, που προτείνει λύσεις και εντός και εκτός κυβέρνησης», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πάντως, στη σκιά του προβληματισμού που επικρατεί στην Αγίου Κωνσταντίνου, θα συνεδριάσει αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, από κοινού με την Εκτελεστική Επιτροπή. Ο Φώτης Κουβέλης, στην εισήγησή του, αναμένεται να επιχειρήσει να «ενθαρρύνει» τους βουλευτές του κόμματός του, ενώ θα τους ζητήσει «πανστρατιά» ώστε η ΔΗΜΑΡ να δώσει με όλες της τις δυνάμεις τη μάχη των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα