Το «παράδειγμα της Δούρου» διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ήταν απολύτως ενήμερη για την απόφαση της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από βουλευτίνα, ενώ συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα παραδέχονταν χθες πως η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής «έκανε κίνηση-ματ».

Ωστόσο, πλέον το δίλημμα και η πολιτική πίεση μεταφέρεται στους υπόλοιπους βουλευτές

του ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούν δημαρχιακό ή περιφερειακό θώκο, καθώς από χθες, οπότε η Ρένα Δούρου έθεσε θέμα «ήθους της Αριστεράς», καλούνται και οι ίδιοι να… αποδείξουν αντίστοιχο ήθος. Η σχετική συζήτηση έχει πλέον ανοίξει για τα καλά στην Κουμουνδούρου και η πολιτική πίεση μεταφέρεται κυρίως σε όσους βουλευτές διεκδικούν περιφέρειες (ο Μιχάλης Κριτσωτάκης στην Κρήτη, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην Κεντρική Μακεδονία, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου στην Δυτική Ελλάδα, ο Οδυσσέας Βουδούρης στην Πελοπόννησο και ο Βαγγέλης Αποστόλου στην Στερεά Ελλάδα) και δευτερευόντως στον Θοδωρή Δρίτσα, που διεκδικεί τον δήμο Πειραιά.

«Προσωπική απόφαση»

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται, κεντρικά, να ζητήσει από τους βουλευτές-υποψηφίους περιφερειάρχες να παραιτηθούν των εδρών τους. Αν και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ η υποδοχή της είδησης της παραίτησης της Ρένας Δούρου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν θα ζητήσει το ίδιο και από τους άλλους. Μάλιστα, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε υποψηφίου να αφήσει ή να κρατήσει την έδρα του», καθώς ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα ρισκάρει μία έκρηξη εσωστρέφειας 2 μήνες πριν τις κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα