ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡΣ

Ακριβά στοίχισε σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας ,στον τομέα του τραγουδιού το… χτύπημα χάκερς στην ιστοσελίδα της, με αποτέλεσμα να γίνουν… φύλλο και φτερό στον κυβερνοχώρο τα προσωπικά στοιχεία 8385 χρηστών.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών επέβαλε πρόστιμο δέκα χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία γιατί δεν είχε πάρει  τα  κατάλληλα οργανωτικά μέτρα ασφαλείας , με αποτέλεσμα  χάκερς να επιτεθούν στη διαδικτυακή

σελίδα  εταιρείας.  Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την απόφαση «η παραβίαση αφορά  προσωπικά δεδομένα 8385 εγγεγραμμένων χρηστών  του διαδικτυακού τόπου της εν λόγω εταιρείας. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν :  όνομα χρήστη, ονοματεπώνυμο , εταιρεία, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου , κωδικό πρόσβασης και ημερομηνία εγγραφής».

Ακολούθησε μάλιστα έρευνα από την οποία προέκυψε ότι  η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε λάβει μέτρα ασφαλείας ,παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η 8η επίθεση που δεχόταν ο παγκόσμιος όμιλος  και ως εκ τούτου και η ελληνική εταιρεία  γνώριζε ότι  υφίσταται διεθνώς διαδικτυακές επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή για τον υπολογισμό του προστίμου εκτίμησε  γεγονός  ότι η εταιρεία ήταν συνεργάσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της διερεύνησης του περιστατικού  και έλαβε μέτρα  για την αντιμετώπιση  παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα