Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Γιοακίμ Φούχτελ;

Καθήκοντα νέου «τοπάρχη»-επιτηρητή στην Ελλάδα αναλαμβάνει για τουλάχιστον 2 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο Χανς Γιούργκεν Μπέερφελτς. Εντύπωση προκαλεί πως ο αντικαταστάτης του Γιοακίμ Φούχτελ θα προέρχεται επίσης από τη Γερμανία.

Το πρόσωπο

Ο Χανς Γιούργκεν Μπέερφελτς ανήκει στο γερμανικό φιλελεύθερο κόμμα, που ανήκει (και κατά πάσα πιθανότατα θα συνεχίσει να ανήκει και στις επόμενες εκλογές,

σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) στον κυβερνητικό συνασπισμό και μάλιστα είναι στενός συνεργάτης του επικεφαλής του, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος έχει εκφραστεί δυσμενώς ουκ ολίγες φορές για την Ελλάδα. Ο κ.Μπέερφελτς κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα του ομοσπονδιακού υπουργείου Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στόχος του οποίου είναι η αύξηση της επίδρασης της γερμανικής αναπτυξιακής πολιτικής σε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά το υπουργείο έχει την ευθύνη αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας της Γερμανίας προς τρίτες χώρες. Οι Γερμανοί δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα, αν σκεφτεί κανείς μόνο το κονδύλι των 10 δις ετησίως που διαθέτουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Μπέερφελτς θα εφαρμόσει τις πολιτικές του σε μια χώρα που δεν ανήκει στον τρίτο κόσμο, θεωρητικά τουλάχιστον… Αξίζει να αναφερθεί πως πίσω από τη δράση του υπουργείου κρύβεται η γερμανική επενδυτική τράπεζα Kfw, που διαχειρίζεται τα κρατικά κονδύλια, πάντα με φειδώ.

Στόχοι

Ο Μπέερφελτς φέρεται πως έχει ως πρωταρχικούς στόχους την παροχή συμβουλών σε ζητήματα Υγείας και Δημόσιας Διοίκησης. Έχει ήδη διαμορφωμένη άποψη για τον ΕΟΠΥΥ και έχει έτοιμες προτάσεις για τον επανακαθορισμό της λειτουργίας του με απομάκρυνση όσων διευθυντών δεν πιάνουν τους στόχους, που έχουν τεθεί από την κεντρική κυβέρνηση. Το ίδιο φέρεται πως θα προτείνει σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης για τους διευθυντές, που αποτυγχάνουν στην υλοποίηση του προγράμματος, που έχει διαμορφώσει η Task Force.

Keywords
Τυχαία Θέματα