ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τους συντελεστές κινηματογράφησης της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων», ενώ ανατολικά μετατοπίζονται σήμερα οι αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις με συγκρούσεις στο Πακιστάν.

 Στο Καράτσι, οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και πλησίασαν

στο πολύ καλά φρουρούμενο κτίριο του προξενείου των ΗΠΑ εναντίον του οποίου έριξαν πέτρες. «Κάτω η Αμερική», «Θα θυσιάσουμε τις ζωές μας για να προφυλάξουμε την τιμή του προφήτη», «Κρεμάστε τον σκηνοθέτη της ταινίας», φώναζε το πλήθος. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα και έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού. Από τα επεισόδια «τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής της αστυνομίας του Καράτσι Ικμπάλ Μέχμουντ, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Προκειμένου να κοπάσουν οι αντιδράσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, η Google εμποδίζει μέσω της πλατφόρμας του YouTube την προβολή της αντιισλαμική ταινία σε Ινδονησία, Ινδία, αλλά και στην Λιβύη, όπως και στην Αίγυπτο.

Σήμερα σε δημοσίευμα των Los Angeles Times αποκαλύπτεται ότι οι δημιουργοί της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» είχαν επηρεαστεί από έναν Αιγύπτιο κόπτη ιερέα και ιεροκήρυκα, ο οποίος ζει στη νότια Καλιφόρνια και συνηθίζει να προσβάλλει τον Μωάμεθ. Η εφημερίδα γράφει ότι ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Ζακαρία Μπότρος και κηρύττει ότι ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής.

Ο ίδιος ο Μπότρος δεν συνδέεται άμεσα με την ταινία «Innocence of Muslims», αλλά οι τρεις δημιουργοί της ήταν οπαδοί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Στιβ Κλάιν, χριστιανός που επεξεργάστηκε το σενάριο, δήλωσε ότι ο Μπότρος ήταν στενός φίλος και τον συνέκρινε με τον αμερικανό υπέρμαχο των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Τζόζεφ Νασράλα, επικεφαλής μιας χριστιανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης στο Ντουάρτε όπου γυρίστηκε μέρος της ταινίας, εξεθείασε την ιστοσελίδα του Μπότρος FatherZakaria.net.

Στο μεταξύ, ο Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, που οργάνωσε την παραγωγή, δήλωσε ανοιχτά ότι είναι πιστός του Μπότρος από την φυλακή όπου βρισκόταν, γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπότρος φυλακίστηκε πολλές φορές στην πατρίδα του την Αίγυπτο επειδή επιχείρησε να προσηλυτίσει μουσουλμάνους στον χριστιανισμό και τελικά εξορίστηκε.

(Στοιχεία από ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα